O ARHITEKTURIO ARHITEKTURI

U arhitektonskom uredu SHTUDIO radimo arhitekturu. Za ljude.
Naš je fokus neprestano na budućem stanovniku zgrade. Na svakom koraku, od prve skice do ključa u ruke, neprestano smo u kontaktu s klijentima.
Možemo se uključiti u svaku fazu vašeg projekta: od skiciranja početne ideje, preko raznih koraka u izradi samog projekta, do prenamjene ili konzervacije. Iza nas je preko 120.000 sati projektiranja te oko 100 dovršenih arhitektonskih projekata.
U SHTUDIU vjerujemo da estetika i održivost idu ruku po ruku. Naš je cilj ekonomski isplativa i održiva arhitektura koja naglašava slobodu življenja, prostor i, svjetlo, urbani i prirodni okoliš. Arhitektura koja se nikada ne odriče udobnosti i ljepote.
Iznimno cijenimo zanate uključene u arhitekturu: od zidarstva do stolarstva. Arhitektura je nešto opipljivo i stoga je rad s materijalima od iznimne važnosti. Materijalima pristupamo krajine ozbiljno. Materijali čine zgradu, koja treba biti snažna, ali nikako opresivna.
Vjerujemo u skice rukom i makete jednako kao i u najsuvremenije 3D alate. Jedan smo od rijetkih domaćih arhitektonskih studija koji nudi takozvani rendering, odnosno detaljne 3D vizualizacije. Ovo znači da vam možemo vrlo doslovno i detaljno, iz svih kutova, predočiti kako će u prostoru izgledati konkretna slavina koju ste već odabrali. Ili štogod drugo zamislite ili poželite. Jer, kao što jedan detalj može promijeniti čitavu zgradu, tako i jedna zgrada može utjecati na širi okoliš.
SHTUDIO dijeli uvjerenje Louisa Kahna koji je rekao da je arhitektura niz prostora kojima je lijepo biti. Istovremeno društveno važna i vrlo intimna, arhitektura sa sobom nosi veliku odgovornost: tko god da dizajnira i gradi neku zgradu, na važan način određuje tuđe živote u nekog doglednoj budućnosti. A to je nešto što nikada ne gubimo iz vida.

Radimo arhitekturu za stvarne ljude. U svakom trenutku svjesni smo da kreiramo prostore u kojima će ljudi živjeti svoje živote. Svaki projekt, svaki klijent je važan.

Dinamični arhitektonski ured za 21. stoljeće, koji u jednakoj mjeri prigrljuje tradiciju i inovaciju, kreativni eksperiment i najstrože standarde struke, ekonomsku i ekološku održivost.

E-mail:  arhitekti@shtudio.com.hr

 

Študio študio j.d.o.o.
Vukovarska 71
21000 Split / Hrvatska
OIB: 61808742370
MBS: 060407922
Upisano kod Trgovačkog suda u Splitu pod brojem Tt-19/5219-2
Temeljni kapital: 10 kn, uplaćen u cijelosti
IBAN: HR28 2360 0001 1028 0295 4
Član uprave: Jure Bogdanić